Konkurs kulinarny | Wydział Biologii

Konkurs kulinarny

W minioną sobotę (15.12.2018) zespół Stacji Biologicznej Wydziału Biologii Uniwersytetu Gdańskiego brał udział w konkursie kulinarnym pt. „Przez żołądek do serca”, zorganizowanym przez Stowarzyszenie Przyjaciół Wyspy Sobieszewskiej.

Stacja Biologiczna otrzymała specjalne wyróżnienie od jury konkursu oraz nagrodę publiczności. Poniżej menu, które przygotowano na konkurs.

O potrawach inaczej – bawiąc

uczyć ze smakiem w Stacji Biologicznej

 

przystawka – Analiza makroszczątków z wyspy w stylu azjatyckim,

- sałatka z glonów z wybranymi nasionami i orzechami,

danie na ciepło – Zupa stacyjna z kolby z wkładką sobieszewską,

- polewka w stylu kaszubskiego barszczu białego z dodatkami (ziemniak, grzanki i niespodzianki)

deser - Sekcja meduzy – co ma w sobie chełbia modra?

- galaretka owocowa z dodatkami.

 

Więcej informacji na stronach:

Krytyk kulinarny: http://krytykkulinarny.pl/2018/12/wyspa-sobieszewska-wychodzi-z-kuchni/?...

Facebook Stacji Biologicznej: https://www.facebook.com/stacjaug/

Konkurs kulinarny SBKonkurs kulinarny SB
Treść ostatnio zmodyfikowana przez: Tomasz Kretowicz
Treść wprowadzona przez: Tomasz Kretowicz
Ostatnia modyfikacja: 
czwartek, 20 grudnia 2018 roku, 16:46